Huizenjacht (2)

Om in ons hoofd de zaken helder te houden, geven wij elk bezocht appartement een bijnaam, zodat we er makkelijk over kunnen praten. Het is tenslotte een grote gigantische vergelijkingstrijd, en om dan te praten over ‘the one we saw on Tuesday at 5.00’ werkt niet zo goed met mijn slechte geheugen en mijn zeer visueel ingestelde hersenen.

Dus hebben wij tot nu een markante lijst. Daar was ‘The Floorheating aka The Seven Meter Sofa’ (maar die is inmiddels afgevallen, zoals hieronder beschreven), ‘The Cute One’ (met die ellendige collectie geelhouten meubelen, maar met een prachtige keuken plus oven), ‘The Russian’ (een kakofonie van kleuren en frutsels, inclusief een werkende fontein in de woonkamer), ‘The One with the Landlady that screamed when she heard Cats were coming’ (veel te netjes voor mijn smaak, te ver van de taxi’s en een te kort bed) en vanavond konden wij toevoegen: ‘The Lesbian Love Nest’. Twee meisjes in bijna identieke roze badjassen/pyama’s giechelen door het huis. Er is een piano, een zebra-bank, een leeg aquarium, een keuken in de woonkamer, een riant groot bed, een kantoortje, een badkuip waar ik misschien inpas, en vooral veel knuffels en schapenhuiden. Het voelde wel lekker, maar de eettafel en stoelen (leek glas, maar was plexiglas) gaven mij de kriebels.
Het was wel fijn te merken dat de Real Estate Agent, een aardige vent, ook wat vermoeid begon te worden. Hij kan onze smaak niet inschatten. Twee pannetjes staan nog op het vuur, en een van die pannetjes bestuurt hij. Hij doet zijn best, zei hij vanavond, en ik weet dat hij nu zijn uiterste best gaat doen. Enkel maar om verlost te zijn van deze twee flierefluiters die zo lastig uit de hoek kunnen komen over meubels, badkuipen, kranen, horretjes, en de hoogte van het aanrecht.

En dan is er nog Lisa. Zij begint inmiddels een flinke knieval te maken: gezakt in de prijs, wil ook de ‘fapioao’ betalen, en vertrok vandaag voor Shanghai. Zij begint bijna te smeken. Ze is, vooralsnog, ons vangnet.

En morgen weer een nieuwe dag, met nieuwe kansen en verse telefoontjes.

One thought on “Huizenjacht (2)

  1. Wieneke schreef:

    Moeten jullie gemeubileerd huren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s