hoofddoek

Het was zo’n verschrikkelijke open deur, dat Pechtold al op voorhand twitterde. En Wilders en zijn club hapte. Het was dan ook de ideale gelegenheid om de Islam, EN het Staatshoofd te schofferen.

Vier kamervragen, gesteld door Wilders en consorten, zijn te vinden op hun website.

“Vragen van de leden Van Klaveren, Elissen en Wilders (allen PVV) aan de minister van Algemene Zaken en de minister van Immigratie, Integratie en Asiel over de islamitische hoofddoek van ons staatshoofd.

1.)
Bent u bekend met het bericht ‘Beatrix draagt hoofddoek voor moskeebezoek Abu Dhabi'(*)?

2.)
In hoeverre bent u het eens met de PVV dat de hoofddoek een symbool van islamisering, onderdrukking en discriminatie van de vrouw is?

3.)
En realiseert u zich dat ons staathoofd op deze wijze de onderdrukking van vrouwen legitimeert?

4.)
Had deze trieste wanvertoning niet voorkomen kunnen worden? Zo neen, waarom niet?”

Het laat zien dat de meneertjes en mevrouwtjes van de PVV nog nooit een moskee van binnen hebben gezien. Zoals iemand binnen de politiek vervolgens opmerkte: Wilders droeg een keppeltje toen hij de Klaagmuur bezocht.  Het toont eerbied voor geloof en religie, mag dat dus ook niet?

Deze vier vragen zijn (zoals iemand binnen de politiek opmerkte) kostbaar: er gaat weer geld verloren met het beantwoorden van deze nutteloze vragen. De PVV draagt niet bij, maar breekt af.

De hoofddoek, prachtig gedrapeerd rond de hoed van Beatrix, was volgens mij magistraal, en ze zou het vanaf nu altijd zo moeten doen. Ik vond haar meer majesteitelijk dan ooit.

Majesteit, U leest dit niet, maar ga zo door. Draag hem elke dag. Ik moest even denken aan een Koning die een jodenster opspeldde tijdens de oorlog. Waarom niet?

One thought on “hoofddoek

  1. Wieneke schreef:

    Helemaal mee eens. Een domme actie van de PVV. Maar ik vind wel dat het beter is als een staatshoofd in functie (en dat is de majesteit als ze op staatsbezoek is) uit kerken en moskeeën weg blijft. Ik ben voor stricte scheiding van staat en kerk. Het zou een hoop gedoe schelen.
    De koning met de jodenster was volgens mij de toenmalige Deense koning. Een dapper man. Hij ging niet weg, hij bleef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s