hoofddoek (2)

Bij het schrijven van mijn vorige blogje gebruikte ik de website van de PVV om de kamervragen juist te reproduceren.

Na het schrijven van dat blogje ontdekte ik een knopje op de website, waarmee ik een bliksemsnelle email kon sturen aan de Leider zelf.

Ik kon de aandrang niet weerstaan. Mijn email was kort en krachtig. Waarom al die kritiek op de Koningin, en hebben jullie niks beters te doen? Daar kwam het op neer. Mijn email was drie zinnen.

Zeer verbaasd was ik toen ik de volgende morgen mijn email opende, en een antwoord trof.

Ik ben zo vrij om mijn gewoonlijk aantal woorden in mijn dagelijks blogje te overstijgen bij het rechtstreeks overnemen van het antwoord van de PVV.

“Geachte heer Korfage,

Hartelijk dank voor uw mail.

Ik zal hieronder kort weergeven waarom wij vragen willen stellen over deze affaire.

De koningin is staatshoofd van ons land en daarmee ook de vertegenwoordiger van Nederland in het buitenland.

Door het dragen van een hoofddoek (een symbool van discriminatie en onderdrukking van de vrouw en achterstelling t.o.v. de man) geeft de koningin aan dat dit geen probleem is.

Het achterliggende idee van ongelijkheid is iets wat naar ons idee juist de wereld uitgeholpen moet worden. Dat het staatshoofd van een liberaal land vervolgens meegaat in een traditie waar vrouwenonderdrukking de norm is, is naar ons idee onwenselijk. Vandaar dat wij hebben gekozen voor de gestelde vragen.

Verder is een staatshoofd dat een bezoek brengt aan een ander land in onze visie net iets anders dan een immigrant die zich permanent ergens vestigt. De koningin is hier de belichaming van Nederland.

Het tegengaan van de islamisering en het herstellen van de falende integratie zijn kernpunten van de PVV. Echter, daarnaast is ook de (ouderen)zorg, het tegengaan van de afbraak van onze verzorgingsstaat en solide financieel beleid topprioriteiten van de PVV.

De PVV is verantwoordelijk voor het feit dat er de komende jaren duizenden handen aan het bed bijkomen (de scholing van al deze nieuwe verzorgers is reeds ingang gezet). Dit was voor de PVV (Agema) een keihard onderhandelingspunt.

Op het gebied van immigratie (vermindering instroom vanaf aankomend jaar), integratie (inburgering totaal op kosten immigrant, intrekking verblijfsvergunning bij niet halen inburgeringsexamen en denaturalisatie van criminele immigranten) en veiligheid (minimumstraffen, vastzetten van illegalen en bevordering uitzetting) is er zeer veel binnengehaald.

Ook het niet verspoelen van het ontslagrecht, het behouden van de WW op drie jaar en het niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek zijn allemaal zaken die de PVV heeft binnengehaald op sociaal-economisch terrein.

Op het gebied van de pensioenen is de heer Van den Besselaar keihard aan het knokken om daar waar mogelijk de schade te beperken (http://www.nu.nl/economie/2710867/pvv-korting-pensioenen.html). Als gevolg van een groot-Europa waar bijna alle andere partijen in mee zijn gegaan, zitten we nu met een enorm probleem. De PVV wil snijden in ontwikkelingshulp, de publieke omroep, duurzaamheid, etc…om de sociale zekerheid veilig te stellen.

Ten slotte, om terug te komen op de aanleiding van deze mailwisseling, is de hoofddoek een islamitisch symbool dat de ongelijkheid van man en vrouw uitdrukt. De PVV vindt dit een slechte zaak en ziet liever niet dat ons staatshoofd namens Nederland de achterliggende gedachte van onderdrukking uitdraagt.

Mocht u nog vragen en of opmerkingen hebben dan hoor ik dat graag. Nogmaals dank voor uw mail.

Met vriendelijke groet,

J.J. van Klaveren (PVV-woordvoerder integratie)

Het is duidelijk dat JJ is ingevoerd in het woordvoerderschap EN de diepste zieleroerselen van de PVV.

Een aantal zinnen troffen mij. “Verder is een staatshoofd dat een bezoek brengt aan een ander land in onze visie net iets anders dan een immigrant die zich permanent ergens vestigt. De koningin is hier de belichaming van Nederland. ” Wordt hier gesuggereerd dat een immigrant die zich ‘ergens vestigt’ WEL een hoofddoek mag dragen?

Verder zal met ‘verspoelen’ wel ‘versoepelen’ bedoeld worden, maar verspoelen is ook leuk, als nieuw werkwoord.

Er wordt flink op de borst getrommeld wat betreft de resulaten van de PVV als gedoogpartner in de coalitie. Ik kan al die handen aan het bed niet controleren. Ik kan ook niet ontdekken in hoeverre dat plan ook zou doorgaan zonder de gedoogsteun. Over wat is ‘binnengehaald’ (want het is een wedstrijd, neem ik aan) op het gebied van integratie lees ik enkel strafmaatregelen, en niets dat positief bijdraagt.

En die hoofddoek? In een echt liberaal land zal de regering zich niet met dat soort zaken bemoeien. Wie uit dat geloof wil, kan dat, zeker in Nederland. De hoofddoek verbieden in Nederland is juist niet liberaal, maar, zoals ik eerder schreef, een vorm van islam-pesten.

Maar goed, ik heb nu een direct lijntje met het rechts gedachtengoed van de Nederlandse politiek en ik broed op een voorzetting van deze relatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s