Gevaar

Er is een kamer in het huis waar ik altijd zeer voorzichtig ben.
De badkamer.
In mijn fantasie (en ik zie altijd beren op de weg) glip ik onderuit op een moment dat ik alleen ben, en dan zie ik mijzelf twee dagen met een gebroken heup of been op een koude badkamervloer, kreunend, met de badkamerdeurkruk net buiten bereik.

Ik stap dus als een behoedzame bejaarde in en uit de tobbe, en kan meestal een zucht van verlichting niet onderdrukken als het weer zonder botbreuken is gelukt.

Vanmorgen ging het dus even anders. OK, ik had na twee uur lekker dobberen en lezen veilig de badkuip verlaten, maar, eenmaal afgedroogd en monter op weg naar de klerenkast, gleed ik weg over een plas.

Had iemand dat vastgelegd op video en daarna geplaatst op YouTube, zou het inmiddels een hit zijn. Ik weet dat ik eerst achterover wilde, daarna voorover, en ondertussen kregen mijn voeten geen grip. Ik raakte van alles, en uiteindelijk de vloer.

Het resultaat? Een zere knie en heup, en morgen waarschijnlijk een enorme blauwe plek op mijn bovenarm. Alle spieren zijn nu inde war; blijkbaar was mijn dansje voor hen een grote verrassing.

Ik ben blij dat ik niks gebroken heb.

3 thoughts on “Gevaar

  1. Ximaar schreef:

    Een jaar of vier terug gleed ik in mijn douchekamer (douche, wasbak, wc maar geen waterverspillend bad) uit. Ik zat uiterst dicht op de grond (door mijn hurken was ik even de vloer aan het wissen) en toch een gescheurde elleboog, omdat 1 voet uitgleed. Daarna werd ik wel stukken voorzichtiger.

  2. elisa schreef:

    Arnicazalf op de gebutste plekken en spieren, en je bent zo weer het heertje! Je houdt er op deze manier wel een heel eigen wijze van fitness op na.

  3. Laurent schreef:

    En dat alles dan geheel naakt. Was inderdaad een YouTube hit geweest. Ik hoop dat de pijn gauw weggaat en ben blij dat er niks gebroken is šŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s