Ondertussen in Beijing

Geheel volgens voorspelling regende en sneeuwde het flink op zaterdagavond, en dus zagen wij dit de volgende morgen vanuit onze woonkamer. De binnenplaats in een winterzonnetje, met een laagje sneeuw. Laat u niet misleiden door het groen in deze foto: dit is waarschijnlijk een weerspiegeling van de fotograaf in het raam. Of hij heeft zitten spelen met Photoshop om alvast een indruk te geven van de opkomende lente.

45 graden naar links en dan zien we dit. Het lijkt alsof we wonen aan de rand van de metropool, en in zekere zin is dat misschien ook wel zo, tussen de vierde en de vijfde ringweg, maar wie goed tuurt ziet hijskranen aan de einder: ook daar wordt weer gebouwd. Voorlopig blijft ons uitzicht nog wel even zo. De huizen in het midden van de foto, zo ontdekten wij gistermiddag toen wij even door de compound kuierden, worden allemaal gerenoveerd, en hadden we de centen dan gingen we daar wonen, want dat had wel wat.

Tijdens onze wandeling vonden we ook, weggestopt als een VanderPigge onder Vroom en Dreesman, een buurtwinkeltje. De eigenaar was erg blij om ons te zien en gaf zijn telefoonnummer, zodat we kunnen bellen als we zonder suiker, sigaretten of chocola zitten.

Het wordt tijd om u een fotoimpressie te geven van waar en hoe wij wonen, dat begreep ik wel uit de reacties op Facebook op bovenstaande foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s