hoer

Laten we vooraf vastgesteld hebben dat ik niets heb tegen het beroep hoer of prostituee.

Laat ons verder aannemen dat elk woord dat we schrijven over Gordon: de man , de zanger, de BN’er, een verloren woord is.

Ik krijg via Nu.nl regelmatig berichten over Gordon: hoe verdrietig hij was bij het overlijden van zijn moeder (of vader, ik weet het niet meer), over zijn knipperlicht relatie met ja-weet-ik-veel, en nu moet ik lezen dat Gordon veel spijt heeft van zijn ‘overspel’, dat hij in tranen bij RTL-boulevard opbiecht dat hij het heeft gedaan, en dat hij trouwplannen had, en dat hij nu scherven moet rapen. En dat hij, zou hij weer doen, hij het in de darkroom zou doen. Dat laatste was een grapje, om de bittere werkelijkheid wat te verzachten.

Daar, lezers van Achterob, is het aangeland.

Dat ik er woorden aan vuil maak.

Je hebt een baan, je bent beroemd, je hebt een knipperlicht relatie, (wij noemen dat een open-relatie in onze kringen) en dan ga je ‘vreemd’, ‘pleeg je overspel’? Nee, in een knipperlicht/open relatie is dat toegestaan. Vraag mij niet om de reglementen, maar ik neem aan dat het zo is.

Gordon, aan de schandpaal  van Facebook genageld, huilt krokodillentranen op TV en gaat met de billen bloot.

Gemiste kans, beste lezers: ik ontmoette  Gordon in Bangkok, en had ook mijn boekje open kunnen doen. Had een paar foto’s kunnen nemen.

Ik vraag me af hoe het werkt in zijn hoofd. Hoe is het, om je persoonlijke leven zo op straat te gooien? Word je daar rijker, beter, eerlijker van? Hoe is het om geen prive leven te hebben? Om de hoer te zijn van TV programma’ en roddelbladen? Hoe slaapt Gordon? Wordt hij in het midden van de nacht wakker met zinnen in zijn hoofd als ‘vreemd gaan’, ‘overspel plegen’, en snapt hij dat het fraaie zinnen zijn die ook wreed zijn? Maar nog sterker: snapt hij dat met zijn bekentenissen tegenover het RTL volk tot niets is gemaakt? Dat hij naakt staat, zonder kleren van de keizer?

Waarschijnlijk niet.

Hij is de hoer van zijn gekozen beroep. Hij staat altijd in het raam, in slecht passende lingerie, wachtend op klandizie en geld.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s