Gevallen (2)

“”Van Agt heeft nooit in de gedoogconstructie met de PVV geloofd. ”Ik ben dit blijven voorspellen, en de laatste maanden met verdichting, dat de elastiekjes waarmee dit vehikel werd samengehouden, zouden knappen.””” (citaat Nu.nl)
Een beter beeld kon ik niet verzinnen. En hoezeer ik de zalvende toon van Van Agt altijd varafschuwde, moet ik toegeven dat zijn inzicht en vooral de manier waarop hij het in typisch Van Agt taal giet, erg goed is.

Ik denk dat ik mij maar eens registreer als kiezer, waarmee ik mijzelf tegenspreek. Ik verkondig altijd dat, omdat ik niet in Nederland woon, niet zou moeten stemmen. Hoe kan ik jullie, vrienden en familie in Nederland, opzadelen met mijn keuzes? Maar ik ruik een verandering in de wind, een koers wijziging, en ik draag graag mijn steentje bij.
Ik ga niet zo ver als een van mijn FB vrienden die dreigt elke PVV stemmer op zijn vriendenlijst eraf te schoppen. Ik denk dat iedereen mag doen en laten wat ie wil in het stemhokje. Het is jammer dat ik de discussie niet aan kan gaan met mijn vrienden in Nederland. Onder wie weinig of geen PVV stemmers zitten. Denk ik.

Het is ook moeilijk op deze afstand om te voorspellen wat er nu gaatgebeuren. Wilders is vandaag opvallend rustig. Ik denk dat het in de binnenkamertjes van de PVV fractie een mix is van borstgetrommel en wonden likken. Ze zijn minder heldhaftig uit de strijd gekomen dan Wilders misschien hoopte.

Is een link kabinet slecht voor Nederland? ik denk natuurlijk van niet. En ook dat kabinet moet moeilijke keuzes maken, die pijn doen.
Maar laten we hopen dat onderwijs, kunst en de moslims met rust gelaten worden.

3 thoughts on “Gevallen (2)

 1. Wieneke schreef:

  Een links kabinet hebben is hetzelfde als met een noodgang richting afvoerput gaan. Geeft niks, hoor. Lekker die staatsschuld op laten lopen, een allejezus hoge rente gaan betalen, de problemen voor ons uitschuiven, de halve wereld hier binnenhalen en na ons de zondvloed. Potverteren is gewoon leuk! En die lui die na ons komen….. ach, wie dan leeft wie dan zorgt.
  Een nationaal kabinet moeten we hebben. De twintigste-eeuwse partijpolitiek een paar jaar in de ijskast zetten (en wat mij betreft totaal vergeten) en nu eens gewoon gaan regelen wat er moet gebeuren. De beste mensen op de ministerposten zetten en een parlement dat niet uitsluitend met zichzelf maar met het land bezig is.
  Maar we leven in een democratie en het zal dus allemaal wel anders gaan.
  *diepe zucht*

 2. Laurent schreef:

  @1 Het zijn de rechtse kabinetten die doorgaans de grootste staatsschulden hebben opgelopen, niet de linkse: http://sargasso.nl/archief/2005/08/23/staatsschuld-begrotingstekort-en-de-linkse-kabinetten/
  En echt linkse kabinetten hebben we hier maar weinig gehad.

  Maar inderdaad Rob, in elk geval die laatste drie zaken zullen wat beter af zijn nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s