De nacht waarin alles kan

Vandaag stond ik op na een een kleine Chinese griep. Ik heb bijna 30 uur slapend doorgebracht op de bank en in het bed. Ondertussen sloop allerhande nieuws naar binnen. Met een lodderig oog keek ik naar films die ik kende, en naar CNN, als ik de energie had om op het knopje te drukken.

Een verkiezing van een President die twee jaar duurt: you must be kidding me. In die twee jaar heeft hij (de President) een oog op zijn werk, en een oog op herverkiezing. Daar ga je scheel van kijken. De race naar het Witte Huis kostte 1.3 biljoen dollar. (Als ik dat nummer verkeerd heb: koorts.)

Ik zou natuurlijk kiezen voor Obama, mocht ik stemmen, maar ik zou hem nog meer zien als een echte president als hij het hele kiesstelsel eens op zijn rug zou gooien. Idioot stelsel. Wie de HBO serie ‘John Adams’ heeft gezien. begrijpt hoe dit merkwaardige proces werd geinstalleerd. ‘One man-one vote’ werkt niet in Amerika. Bepaalde meer bevolkte staten zouden altijd kunnen winnen. (??)

Ik begrijp uit de laatste ‘polls’ dat het een nek aan nek race is. Ik plaatste vanavond een weddenschap met een strikte Republikein. 200 dollars zijn van mij, als Obama wint. Vreemd dat ik dat doe. Je zou niet mogen wedden op een verkiezing die zo belangrijk is. Maar ik ben een beetje verkiezingsmoe, en dit maakt morgen weer een beetje leuk.

Wint Romney, dan kunnen we nog een oorlog verwachten.

Alles kan, vannacht.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s