Verbindingen

Verbindingen, ze zijn moeilijk te maken. Een ruime week worstelde ik met het internet: thuis alles redelijk snel, daarbuiten werd mij de toegang tot mijn eigen blog via vpn ontzegd.

Dat is opeens weer beter.

Mijn wasmachine en ik spreken een verschillende taal. In de afwezigheid van ayi en DD moest ik toch in conversatie. Een mens bezit een aantal kleren, maar waarschijnlijk nooit meer dan een week of anderhalf aankan. De wasmachine en ik zijn er uiteindelijk uitgekomen, maar vrienden worden we nooit.

Mijn republikeinse vrienden en ik worden het nooit eens over wapens. Er lijkt geen stap terug mogelijk. Hun hakken staan in het zand. Dood en verderf is voor mij onlosmakelijk verbonden met de ‘American style of living’. Het cowboy-bloed stroomt fier door hun aderen, de wortel van het probleem zit zo diep onder de nationale aarde dat ik ook niet weet hoe het anders moet.

Skype gaat samen met MSN, of anders gezegd: MSN wordt opgeheven. Dat geeft me momenteel wat kopzorgen, want ik kan met een aantal vrienden moeilijk verbinding maken. Vooruitgang is niet altijd verbetering.

Tussen Dutrox en zijn moeder is het ook goed mis. In een interview zei ze dat ze hoopte dat haar zoon nooit meer vrij kwam. Blijkbaar mist hij een verbintenis met de werkelijkheid. Zijn verzoek om vrijlating is afgewezen.

Een beetje los van de werkelijkheid was het Canadese kamerlid die de Minster van Buitenlandse Zaken vroeg om te komen met een plan om een zombie-invasie tegen te gaan.

Erg los van de realiteit is Donald Trump, die comedian Bill Maher een proces aan zijn broek geeft. Lang verhaal, dus moet je even nazoeken op internet. Vreemd, buitengewoon vreemd.

En ik? Heb ik nog een beetje contact met de echte wereld?

Een doofstomme Chinese jongen gaf mij een mandarijn toen ik even buiten de bar stond. We spraken geen bestaande taal, maar begrepen elkaar uitstekend. De kattenharen op mijn sjaal baarden hem zorgen. Ik kon uitleggen dat het van mijn katten was. We wensten elkaar gelukkig nieuwjaar in gebarentaal.

Misschien de beste verbintenis die ik deze week had.

One thought on “Verbindingen

  1. Laurent schreef:

    Ah, nog een Bill Maherfan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s