vakantie

Krakend, piepend en schurend kwam de vakantie dichterbij: als altijd zijn de laatste dagen van een trimester volgepakt, terwijl iedereen al zo’n beetje op zijn tandvlees loopt.

Maar vandaag vertrokken de kinderen om 12.00 uur, op weg naar exotische vakanties en wij dronken een fles wijn voor we de klasdeur dichttrokken.

Twee klussen had ik deze middag: mijn ‘residency permit’ verlengen en geld wisselen op de bank. Het politiebureau was nog gesloten, dus ik ijsbeerde een goed half uur in de snijdende wind in het gezelschap van een paar half bevroren Chinezen.

Het meisje achter de balie regelde het in 3 minuten, en vetrok geen spier toen ze zag dat ik weer eens een half jaar te laat was. Kijk, dat maakt mij tot een vrolijke recidivist. Hoe anders was dat in 2007, toen een maand te laat werd bestraft met een officiele reprimande met stempel! Op de achterkant van het formuliertje wordt ook nu nog de ‘alien’ zonder verblijfsvergunning of degene die de ‘alien’, strafbaar is, en een boete van 50 euro aan zijn broek kan krijgen.  Maar ach, die regels…

(Hoewel ik gisteren hoorde van iemand die 400 euro moest betalen voor een twee maanden te laat zijn…)

Mijn tweede klus was de bank, en zeer geduldig heb ik een uur gewacht op het maximaal om te wisselen bedrag per dag: 375 euro. Buitenlandertje pesten wordt een beetje de volkssport in China.

Mijn laatste taak vandaag is een paar mooie bieren in mijn ‘andere’ kroeg. Het is vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s