De nieuwe President van China

Terwijl de wereldpers zich afvraagt wie de nieuwe President van China zal gaan worden, heeft Achterob een primeur.

Het is bekend.

De vrouw van de aankomende President kwam afgelopen weekend naar onze school om een fimpje te maken. Nou ja, filmpje. Ze kwam met meerdere vrachtwagens vol apparatuur, een flinke kluit bescherming en een diva-attitude. Wat wil het geval: blijkbaar wil haar man, de aanstormende President van de machtigste natie op de planeet (U ziet, ik zit al in het jargon), Xi Jinping onderwijs tot een speerpunt verheffen. Waar anders dan op de Western Academy of Beijing maak je een slimme promotiefilm, die tijdens zijn inhuldiging  zal worden getoond op het Plein van De Hemelse Vrede. en waarschijnlijk op elk beschikbaar TV-net?

Het had natuurlijk wat voeten in de aarde. Op zoek naar wat kunstwerken van kinderen stuitten zij in onze ‘art’ afdeling op een schilderij van een groep 3 student. The First Lady was erg gecharmeerd en wilde dat haar portret in die stijl gemaakt zou worden, als onderdeel van de film. Vier kunstenaars werden opgetrommeld en deden hun best, maar The First Lady was niet onder de indruk. Er werd getelefoneerd. Onze hoogste baas belde onze ‘art teacher’ uit haar bed om te vertellen dat zij op zaterdagochtend werd verwacht om The First Lady te schilderen in de stijl van de groep 3 leerling.

Had ik het allemaal kunnen verzinnen, dan was ik een gelukkig mens. Maar het is de waarheid, mij vandaag verteld door de hoogste baas van de school.  U mag nu van mij aannemen dat Xi Jinping over een week of twee het roer overneemt.

U hoorde het hier.

 

One thought on “De nieuwe President van China

  1. Wieneke schreef:

    Ach, eigenlijk is er sinds het keizerrijk niks veranderd daar. Zal dit de zgn. Xi periode worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s