Droog

Ik denk dat we ongeveer 2 maanden geen neerslag hebben gehad in Bejing. Geen sneeuw, geen regen. Droog. Hetgeen verklaart dat de huid ook erg droog en kriebelig aanvoelt. Beijing is gewoon droog.

Droog. Een begrip dat moeilijk valt uit te leggen aan iemand in Nederland. Droge lucht. Neusbloedingen. Eeuwige jeuk. En veel belangrijker: een waterprobleem.Hoe krijgt de miljoenenstad Beijing zijn water?

Zodra er dus potentiel water in de lucht is boven Beijing, wordt het eruit geschoten. Dit bombardement vindt ergens buiten de stad plaats, omschreven door iemand die daar woont als ‘een doffe knal, die herhaald wordt’, en daarom begon het vandaag te regenen.

Nee, regenen is niet het juiste woord. Het is nat, het is een onzichtbare, en volgens ingewijden, een zeer zure motregen, een neerslag in ieder geval. De weersverwachting zegt dat sneeuw volgt. Het ruikt buiten naar nat stof. De luchtvervuilingsmeter ging vandaag van 267 (in de ochtend) naar 380 rond de middag en staat nu (even gecheckt) op 263. Deze meeting krijgt nog steeds het predicaat ‘very unhealthy’.

De ramen dicht, de luchtverschoner op hoog.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s